NHD 

Bewoners willen van sluipverkeer op Zandwerven af

Share Button

ZANDWERVEN – De bewoners van het buurtschap Zandwerven zien liefst dat het Hoogheemraadschap als wegbeheerder nu eens echt werk maakt van de verkeersveiligheid. Want rode fietsstroken en verkeersremmers zijn voor de buurt heel belangrijker.
Dorpsraad Spanbroek vraagt Hoogheemraadschap om nu eens echt maatregelen te nemen

De klachten zijn voor Keesjan Stapel en Tinus Waaijer zelfs aanleiding geweest om aan te schuiven bij de commissie Wegen en Water van het Hoogheemraadschap. Met hun inspraak willen zij bereiken dat de bestuursleden van de wegbeheerder nu ook inzien dat er echt maatregelen nodig zijn.

Opgeknapt

De grootste frustratie van de dorpsraad is volgens Stapel dat de weg onlangs wel keurig is opgeknapt, maar dat er niets is veranderd. Waar de bewoners via de Dorpsraad vooral aandringen op maatregelen om de snelheid uit het verkeer te krijgen, heeft het schap zich beperkt tot het opnieuw asfalteren.

Asfalt

,,Wij hadden heel wat anders verwacht”, aldus een boze Keesjan Stapel. ,,We zijn al ruim een jaar in gesprek met personeel van het schap en de gemeente om te praten over de verbeteringen. Feit is dat er veel te hard wordt gereden. Nu ligt er nieuw asfalt, verder niks.”

De Zandwerven is een eeuwenoude verbinding tussen de dorpen Spanbroek en Spierdijk. De polderweg is nooit bedoeld voor sluipverkeer, maar de realiteit is volgens Stapel dat dit er nu juist wel rijdt.

De dorpsraad wil onder andere dat de politie vaker op snelheid controleert. Stapel: ,,De politie zegt weer dat controleren alleen nut heeft wanneer de weg zo is ingericht dat het voor iedere weggebruiker duidelijk is dat hardrijden over de Zandwerven niet kan. En dat ontbreekt er dus aan.”

Gemiste kans
Want de rode fietsstroken en een duidelijk kombord om autobestuurders erop attent te maken dat de Zandwerven een woonstraat is, die zijn er niet gekomen. Terwijl dat – in de ogen van Waaijer en Stapel – een gemiste kans is. Waaijer: ,,In het verleden zijn er snelheidscontroles gehouden. Daaruit bleek dat driekwart van de auto’s hier te hard rijdt.”

Regels
,,Een lastige zaak”, reageert Elly Koning-Bruijn, voor de partij Boeren Burgers Waterbelang bestuurslid van het schap. ,,Maar ons bestuur zegt elke keer weer dat de wegen volgens de regels van ’duurzaam veilig’ zijn ingericht. Dus alles voldoet voor het schap aan de regels. Maar je hoort steeds vaker dat bewoners en gemeenten er heel anders over denken.”

Het echte probleem is volgens Koning dat de gemeenten in West-Friesland en het Hoogheemraadschap al jaren onderhandelen over de toekomst van polderwegen zoals de Zandwerven. Ooit kwam het beheer van deze wegen naar het waterschap toe. Dat wil er nu snel van af. Alleen: de gemeenten bedanken feestelijk voor de ’eer’ zolang er niet een budget voor het onderhoud naast wordt gelegd.

,,Eigenlijk verwijst het schap ons weer naar de gemeente”, besluit Stapel. ,,Maar Opmeer gaat helemaal niet over de weg. Het beheer ligt bij het schap. En voor ons is dit geen buitenweg, het is bebouwde kom. We hopen dat dit later toch echt op de agenda komt.”

Bron: NHD

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow