Beweegactiviteiten vluchtingen Hoogkarspel

Share Button

DrechterlandHoogkarspel – Gemeente Drechterland heeft Sportservice West-Friesland gevraagd om beweegactiviteiten met de vluchtelingen te organiseren. Hierop heeft Sportservice vier beweegmomenten georganiseerd.

Sportservice organiseert op vier verschillende dagen leuke activiteiten voor jong en oud. Dit doen ze in samenwerking met verschillende verenigingen. Er wordt zelfs een Panna Knock out voetbaltoernooi georganiseerd voor zowel de vluchtelingen als de basisschool leerlingen uit Hoogkarspel.

Verenigingen
Afgelopen zondag zijn er in samenwerking met turnvereniging DESS in de gymzaal Om de Noord, verschillende activiteiten georganiseerd. Zo was er onder andere een klein voetbalveldje en er werd volleybal en basketbal gespeeld. Ook de tumblingbaan kon worden gebruikt onder leiding van turnvereniging DESS. Voor de 50 vluchtelingen die hier op afkwamen was er dus genoeg te doen.
Dinsdagmiddag werden er in samenwerking met HTC Santana tennisactiviteiten georganiseerd.

Positief
Vandaag, woensdag, is er een Panna Knock out voetbaltoernooi georganiseerd voor de basisschool kinderen uit Hoogkarspel en de vluchtelingen. Dit vind plaats bij De Sluis om 15.00 uur.
Op donderdag is er een sportpakket ter beschikking gesteld, waar ze zelfstandig mee kunnen sporten. Hiermee kunnen sporten zoals, voetbal, frisbee, rugbyen, touwtje springen en jeu de boules gespeeld worden. De reacties van de vluchtelingen zijn erg positief. Ze zijn blij dat zij door te sporten even vergeten waarom ze hier zijn.
Dank aan de verenigingen

Dit alles heeft Sportservice West-Friesland niet kunnen organiseren zonder de samenwerking met verschillende verenigingen zoals voetbalvereniging De Valken, HTC Santana, turnvereniging DESS en de vele vrijwilligers uit gemeente Drechterland.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow