Arjan Winters naar het WK OCR

Share Button

Arjan WintersRegio – Arjan Winters werd 31 jaar geleden geboren in Medemblik. Daar woonde hij 18 jaar en beoefende hij turnen, volleybal en zwemmen. In zijn studententijd deed hij aan zwemmen, boksen en fitness.Tegenwoordig woont en werkt hij in Delft. Hij zit veel achter een bureau en zocht hij iets nieuws om in beweging te blijven.

Hij gaf zich op voor Obstacle Course Racing (OCR). Deze sport bestaat ondertussen 5 jaar. Het is een vorm van hardlopen, waarbij over een onverhard parcours van gemiddeld 10 tot 20 kilometer tientallen zware hindernissen overwonnen worden. Van oorsprong komt deze sport uit Amerika, maar in Nederland wint het snel aan populariteit.

Helaas voor de deelnemers van het wereldkampioenschap, is het nog geen officieel erkende sport in Nederland, er is nog geen sportbond die alles voor de atleten verzorgt.

Arjan startte in 2013 met deze sport. De eerste run was de Strongmanrun in Hellendoorn van 19 km. Vervolgens kwam hij in de ban van de ‘obstacle runs’: de Mudmaster 18 km, de Strong Vikingrun Brother edition 19 km en de Iron Viking Hill edition van 42 km met wel honderd obstakels.

De sportman kwalificeerde zich afgelopen juni, bij de Strong Viking Water edition, voor het WK OCR. Dat wordt 17 oktober gehouden in Cincinatti, Ohio. De afstand bij dit toernooi is 13 km met tientallen zware obstakels. Arjan doet mee in de leeftijdsgroep van 30 tot 34 jaar.

De eerste Europese kampioenschap OCR wordt in juni 2016 in Nederland gehouden.
Via www.arjanwinters.nl kan iedereen op de hoogte blijven van Arjan.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow