Actievoeders Pietendorp uitgescholden voor Apen en Katoenplukkers

Share Button

PietendorpEnkhuizen – De tegenstanders van Zwarte Piet die gisteren demonstreerden bij het Pietendorp in Enkhuizen zijn agressief behandeld en flink uitgescholden. Dat schrijven de actievoerders in een persbericht.

“Veel ouders die het Pietendorp bezochten reageerden agressief. Mensen scholden zwarte demonstranten uit voor apen en katoenplukkers”, staat in het bericht.

Ook vonden sommige voorbijgangers het nodig ‘een vreedzame demonstrant een duw te geven’, zeggen de actievoerders. “Maar niet iedereen reageerde negatief. Veel kinderen hadden wel interesse in de flyers. En met een aantal jongeren werden goede discussies gevoerd.”

Blackface 2‘Zwarte Piet is racisme’
Het Pietendorp is een jaarlijkse attractie van het Zuiderzeemuseum rondom Sinterklaas. De demonstranten stonden bij de ingang van het park met borden en vlaggen met daarop de tekst ‘Zwarte Piet is racisme’.

 

Lees ook: Zwarte Piet demonstratie Enkhuizen

Op sociale media doen veel mensen hun beklag over de demonstratie. Zij vinden dat een kinderfeest verziekt wordt.

Nieuwe demonstraties
Komend weekend komen de tegenstanders van Zwarte Piet opnieuw in actie in Noord-Holland. Ze zijn zaterdag bij het winkelcentrum Reigersbos in Amsterdam te vinden.

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow