60.000e bezoeker Museum van de 20e Eeuw

Share Button

Hoorn – Het Museum van de 20e Eeuw ontving zaterdag 12 december 2015 de 60.000e bezoeker. De 4 jarige Joep Mol uit Blokker was met zijn grootouders naar de Playmobil tentoonstelling gekomen.

PlaymobielUit handen van museumdirecteur Hans Stuijfbergen kreeg hij als 60.000e bezoeker een groot piratenschip van uiteraard Playmobil cadeau. Joep was dolblij.

Sinds begin april, toen de Playmobil-expositie startte, kwamen al ruim 50.000 bezoekers in de oude gevangenis op het Oostereiland. In totaal zal het Museum van de 20e Eeuw dit jaar naar verwachting zo’n 63.000 bezoekers trekken.

 

De tentoonstelling ”PLAYMOBIL, 40 jaar speelplezier” is door het museum samengesteld in samenwerking met Playmobil-fans uit Duitsland, België, Luxemburg en Nederland. Zij bouwden de enorme diorama’s die op meerdere plekken in het museum te zien zijn. De historische collecties zijn van een Nederlander en een Duits stel. Uit de fabriek in Zuid-Duitsland zijn o.a. levensgrote figuren en speelmateriaal gekomen. De expositie is nog tot en met 3 januari 2016 in Hoorn te zien. Op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Meer info op www.museumhoorn.nl

Bron: Museum van de Twintigste Eeuw

You May Also Like

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow