Streekomroep van Start

Share Button

HILVERSUM – Het Commissariaat voor de Media heeft op 22 september het besluit genomen om Streekomroep Westfriesland de zendtijdtoewijzing te verlenen voor de komende 5 jaar voor de gemeenten Drechterland, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec.

De nieuwe omroep, die ontstaan is uit een samenwerking tussen de omroepen Enkhuizen en Hoorn heeft medio 2014 een aanvraag voor de zendtijd ingediend voor deze gemeenten. Hierop gaven de gemeenteraden onverdeeld de voorkeur aan deze omroep, ten nadele van de huidige omroep Radio Televisie West-Friesland (Mix724).
De nieuwe streekomroep gaat een gezamenlijk programma brengen op radio en TV met de omroepen Enkhuizen en Hoorn, waarbij nadrukkelijk aandacht besteed gaat worden aan nieuws en actualiteiten voor de verschillende doelgroepen in de Westfriese gemeenten.

Initiatiefnemer Henk Prins, die zich de afgelopen jaren sterk heeft gemaakt voor MedemblikFM, is door het dolle heen: “Na twee jaar praten en wachten is het eindelijk gelukt, we kunnen aan de slag!”. Ook voorzitter Cokky Bronsgeest is blij met deze uitslag: “We hebben een flinke klus te klaren om een nieuwe zender uit de grond te stampen, maar met de 3 gezamenlijke omroepen gaat dat zondermeer lukken”.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Inline
Inline
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow